Best Caviar in the World: Top Five Must-Try in 2024

Beste Kaviaar ter Wereld: Top Vijf Om Te Proberen in 2024

  • Originele Beluga-kaviaar
  • Keta-kaviaar uit Alaska
  • Siberische kaviaar
  • Osetra-kaviaar (A. gueldenstaedtii)
  • Iranië Almas-kaviaar

Goede kaviaar is om een reden een van de duurste voedingsmiddelen. IJskoud en met licht zoute nuances biedt kaviaar een speciale frisheidssensatie. We zullen proberen de verschillen tussen kaviaarvariëteiten uit te leggen en vijf producten presenteren die je moet proberen.

Onrijp en gezouten, zijn deze kostbare parels een delicatesse. Er zijn twee belangrijke redenen waarom dit product zo exclusief is: enerzijds is de productie zeer complex; anderzijds bespreken fijnproevers graag de smaakcomponenten, het aroma en de aard van de viskuit – vergelijkbaar met een goede wijn. De beste soorten kaviaar vind je in onze winkel, dus blader door onze catalogus en maak een keuze. Laten we nu eens kijken naar kaviaarvariëteiten die echt populair zijn in 2024 en die je aandacht verdienen.

Originele Beluga-kaviaar

Als we het over smaak hebben, is dit type kaviaar, gewaardeerd door kenners, mild en romig. Dankzij de grove parelgrootte (meer dan drie millimeter) is de Beluga-kaviaar zeer knapperig en zorgt voor een speciale smaaksensatie. Omdat deze kaviaar zeer intens van smaak is, moet je het niet combineren met sterke wijnen. Kies liever een lichte witte wijn, mousserende wijn of champagne, die het karakter van de delicatesse onderstreept en goed samengaat met de kaviaar.

Keta-kaviaar uit Alaska

Deze wilde zalmkaviaar valt op door de grootte van de korrels en de oranje kleur. Het is een van de populairste variëteiten van rode kaviaar vanwege de milde smaak en knapperige textuur. De parels behoren tot de grootste; deze kaviaar heeft het hoogste vetgehalte in vergelijking met andere soorten rode kaviaar. Klanten waarderen de mooie boterachtige smaak van deze kaviaar en prijzen het in hun beoordelingen om de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Siberische kaviaar

Dit product, ook wel Baerii-kaviaar genoemd, komt van de Siberische steur (Acipenser baerii), die tot 1,40 meter groot wordt en 20 kilogram weegt. Het kleurenspectrum van de 1,5 tot 2,5 millimeter grote parels varieert van antracietgrijs tot diep zwart. Siberische kaviaar wordt bijzonder gezocht vanwege de unieke smaak in combinatie met het pittige aroma, dat doet denken aan Osetra-kaviaar. De smaak is romig en nootachtig; sommigen voelen zelfs delicate tonen van gedroogd fruit. De prijs ligt tussen de 800 en 1200 pond per kilogram. Osetra-kaviaar (A. gueldenstaedtii) Osetra-kaviaar komt van de Osetra-steur. Deze kan meer dan twee meter groot worden en is te vinden in de Zwarte Zee, de Kaspische Zee en de Zee van Azov. Wat betreft de productkenmerken kunnen we zeggen dat deze parels steviger zijn dan die van Beluga, bijvoorbeeld. De grootte is ongeveer drie millimeter en deze kaviaar barst niet onmiddellijk op je tong. De kleur is werkelijk magisch. Het is zilvergrijs (bijna zwart) en schittert magisch.

Iranië Almas-kaviaar

Wat is de beste kaviaar ter wereld? We hebben allemaal verschillende voorkeuren, maar als je op zoek bent naar iets echt unieks, is Iranië Almas-kaviaar misschien precies wat je zoekt. Bijzonder exclusief – en daarom duur – is witte kaviaar, die wordt verkregen uit uiterst zeldzame albino-Beluga-steuren. De kleur verandert van crèmewit naar lichtgeel.

Nog zeldzamer is de zogenaamde Almas-kaviaar, de duurste van alle kaviaarvariëteiten. Het komt van Iraanse albino-steuren uit de Kaspische Zee, die minstens 60 jaar oud zijn. De prijs van deze exquisite delicatesse is behoorlijk hoog. Eén kilo kost tot 30.000 euro, maar fijnproevers zeggen dat het de moeite waard is om een pot te kopen om het tenminste één keer te proberen!

De beste kaviaarsoorten ter wereld vind je in onze winkel! Dus kijk eens naar onze productcategorieën en geniet van een onvergetelijke smaak van hoogwaardige producten!