WHAT IS BLACK CAVIAR?
```html
  • Van welke vis komt zwarte kaviaar?
  • Soorten zwarte kaviaar
  • Waar zwarte kaviaar kopen?

Kaviaar is een van de meest heerlijke en gezonde voedingsmiddelen, rijk aan eiwitten en jodium. De hoge kosten zijn te wijten aan de complexiteit van de productie en de verfijnde smaak van het eindproduct.

Wat is zwarte kaviaar? Zwarte kaviaar is een algemene benaming voor alle soorten kaviaar die worden gewonnen uit steurvissen. De eitjes zijn middelgroot of groot, met een sterke zeesmaak. De belangrijkste productielocatie van het product is de Kaspische Zee. Er zijn ook viskwekerijen waar vissen speciaal worden gekweekt voor de winning van kaviaar onder geschikte omstandigheden.

Bij het kiezen van een product voor een feestelijk tafel of dagelijks menu, moet je bedenken dat zwarte kaviaar veel natuurlijke voordelen heeft. Het heeft het hoogste percentage natuurlijke eiwitten onder andere soorten producten. Het bevat ook van nature:

  • aminozuren;
  • leucine;
  • kalium;
  • magnesium;
  • ijzer;
  • fosfor;
  • meer dan een dozijn vitamines.

De nuttige natuurlijke eigenschappen van zwarte kaviaar maken het een onmisbaar product. Laten we meer leren over zwarte kaviaar.

Van welke vis komt zwarte kaviaar?

Zwarte kaviaar wordt verkregen uit steurvissen, waaronder sterlet, beluga, Kaluga en steur. Ze leven in zoutwater (Europa, Azië en Noord-Amerika), maar de meeste gaan naar zoetwater om te paaien. Door het grote aantal stropers staan veel soorten op het punt van uitsterven. Om deze reden wordt steurkaviaar meestal verkregen uit vissen die in viskwekerijen worden gekweekt. Daar worden geschikte omstandigheden geboden, zodat de delicatesse kan worden verkregen zonder het ecosysteem te schaden.

Kaviaar van vissen gekweekt in kwekerijen verschilt qua natuurlijke voordelen en smaak niet van zeevruchten die onder natuurlijke omstandigheden zijn geproduceerd.

Soorten zwarte kaviaar

Laten we nu een meer gedetailleerd kijkje nemen naar de meest populaire soorten zwarte kaviaar.

  1. BELUGA (Huso Huso). Deze grote vis heeft het record voor paaien; een vrouwelijke vis kan meer dan 100 kg produceren. De grootte van de eitjes is ongeveer 3-4 mm – dit is de grootste en dus de duurste kaviaar. De kleur varieert van grijs tot olijf. Hoe lichter de kleur, hoe hoger de prijs. De smaak van het product is uitstekend.
  2. KALUGA (Huso dauricus). Grote, glanzende eitjes van Kaluga-kaviaar zijn tot 4 mm in diameter. Ze zijn vaak donkergrijs-groenachtig van kleur, hoewel er ook andere kleurnuances zijn, afhankelijk van de leeftijd van de vis. Er is een hoog caloriegehalte – bijna 237 kcal.
  3. AMUR ROYAL Kaviaar (Huso dauricus+Acipenser schrenckii). Het kruisen van Kaluga met Amur-steur maakte het mogelijk voor mensen om van deze kaviaar te genieten. De smaak van dit product is verfijnd; de korrels zijn duidelijk gedefinieerd. Wat de grootte betreft, is deze kaviaar ongeveer 2,9-3,3 mm. De kleur is lichtbruin. Dit product is veel betaalbaarder dan Beluga-kaviaar, bijvoorbeeld.
  4. Osietra Kaviaar (Acipenser gueldenstaedtii). Dit is het meest voorkomende type zwarte kaviaar. De gemiddelde diameter van de eitjes is ongeveer 1,5-2 mm. De kleur is niet zwart, maar brons of hazelnoot. Maar de kleur kan iets anders zijn. Een lichte gouden glans is een teken van uitstekende kwaliteit. De smaak is rijk en goed uitgesproken, met een subtiele zeesmaak.
  5. Siberische Steurkaviaar (Acipenser baerii). Deze kaviaar is kleiner dan de eerder beschreven soorten: de grootte is 1,5-2,0 mm. Maar het is niet minder heerlijk! De smaak is ongelooflijk delicaat, en de nasmaak met romige en nootachtige tonen zal je verrassen. Vissen van dit type leven in meren en rivieren.

Waar zwarte kaviaar kopen?

Vandaag de dag kan het een moeilijke taak zijn om een kwaliteitsproduct te vinden. Maar als je kiest voor producten van Lemberg, ben je gegarandeerd tevreden! Je vindt alle populaire kaviaarsoorten die door fijnproevers wereldwijd worden geliefd in onze catalogus. We garanderen de hoogste kwaliteit van de aangeboden producten. Bekijk onze winkel, kies lekkernijen voor jezelf, en geniet van snelle levering en een ongelooflijke smaak!

```