Artisanal Caviar Sushi Rolls - Recipe

Benodigde ingrediënten:

  • 2 vellen nori
  • 200 g zalm (licht gezouten of vers)
  • 200 g Philadelphia-roomkaas
  • 1 Hass-avocado
  • 1 kopje rondkorrelige rijst
  • 1 potje steurkaviaar van Lemberg
  • 3 eetlepels appelazijn (of rijstazijn)

Stapsgewijze procedure:

  1. Spoel de rijst grondig totdat het water helder is, en ververs het water vijf keer.
  2. Kook de rijst met een water-rijstverhouding van 1:1,25. Haal van het vuur en laat 15 minuten rusten onder een deksel.
  3. Maak een dressing door appelazijn (of rijstazijn) te mengen met een snufje zout en suiker. Voeg de dressing toe aan de gekookte rijst en meng goed totdat de rijst plakkerig wordt.
  4. Snijd een norivel doormidden. Plaats de onderste helft op een sushimat, bekleed met plasticfolie.
  5. Verspreid met vochtige handen een dunne, gelijkmatige laag rijst over de ruwe kant van het norivel.
  6. Leg een strook Philadelphia-kaas in het midden, gevolgd door plakjes avocado en zalm.
  7. Rol de sushi zorgvuldig op met de mat, en snijd de rol in 6-8 gelijke stukken met een scherp mes.
  8. Garneer elk sushistukje met een kleine hoeveelheid steurkaviaar van Lemberg. Voor extra luxe kunt u zalmkaviaar gebruiken.
  9. Uw sushirollen met kaviaar zijn klaar om te serveren!
  10. Geniet van uw zelfgemaakte creatie. Smakelijk eten!